Loading...
X

En midsomarnattsklänning i bomull och spets

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I år tog jag ledigt för att åka hem över midsommar. Jag visste att jag verkligen ville ha någon riktigt somrig klänning på mig. Jag ser liksom midsommar som startskottet för sommar (oavsett väder), och vill gärna fira in det. På Epsiode, som ligger runt hörnet från där vi bor, hittade jag en hel drös lätta bomullsklännigar med enkla spetsdekorationer. Jag är för tillfället helt såld på klänningar med drop waist, alltså att själva midjan hamnar lite längre ner än vad den faktiskt gör. Klänningen som jag valde ut var ganska stor från början och gav lite väl mycket nattlinneskänsla. För att göra min lilla omvandling började med att mäta upp vart jag ville ha midjesömmen, och klippte upp klänningen där. Eftersom jag gärna ville ha lite mer volym på nederdelen sydde jag in överdelen något. Det gjorde också att den blev lite mer figursydd, även om jag inte på något sätt ville att den skulle sitta tajt. Därefter nålade jag ihop de två delarna (rätsida mot rätsida) och skapade små veck på nederdelen. En söm senare hade jag min midsommarnattsklänning!