Loading...
X

Potential

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När jag letar efter second hand-kläder att sy om brukar jag försöka se vad plagget skulle kunna bli. Klänningen här ovanför var egentligen för stor, för lång, hade inte de bästa proportionerna och inte heller detaljer som jag direkt gillade (t.ex. fickorna). Det jag däremot föll för var det lätta, randiga bomullstyget, den härligt krispiga rosa färgen och att det var knappar på överdelen. När jag har konstatera att det finns potential brukar jag är att undersöka vad som går att använda sig av. Med just den här klänningen insåg jag att det skulle göra ganska mycket att få bort de vita detaljerna som fanns på fickor, krage och ärmar och ändra passformen lite. Ett tips är att titta på de delar som man vill ändra och fundera över hur man löser det på bästa sätt. Ibland kan det vara att klippa bort det som man inte vill ha kvar, andra gånger kan det vara värt att försiktigt sprätta bort en del för att bevara så mycket tyg som möjligt. Eftersom det kan påverka slutresultatet ganska mycket är det bra att lägga lite extra tid på att komma fram till vad som blir bäst.