Loading...
X

Äta smørrebrød – check!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Längs med Sønder Boulevard finns det flera schysta ställen. Mad og Kaffe är ett av dem. De beskriver sig själva som ett ”spiseri og kaffebar”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMiljön är avskalad men ändå mysig. På menyn såg vi att de hade smørrebrød och tänkte att det ju var ett ypperligt tillfälle att smaka på den danska klassikern för första gången. Jag insåg att jag faktiskt, pinsamt nog att jag inte ens visste vad det var.. Jag förstod ju att det hade att göra med bröd, men inte mycket mer än det. Nu fick jag lära mig att det är matiga mackor med en bas av rågbröd som går att variera på oändliga sätt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADavid blev otroligt exalterad över sin ”Tatarmad” som hade ett pålägg liknande råbiff. Jag fascinerades över hur otroligt snygga alla olika smørrebrød var, så smakfulla och danska på något sätt.